Vad är binära optioner?

”Binärt” – ett ord de flesta av oss känner igen från den digitala datorvärlden. Det betyder helt enkelt ett eller noll, av eller på, med andra ord ”antingen eller”. Mer komplicerat än så är det inte. Något som kan gå i två olika riktningar, varken mer eller mindre.

”Optioner” då? Det är ett finansiellt instrument som ger innehavaren rätt att i framtiden köpa eller sälja en underliggande tillgång till ett förutbestämt pris.

Slår vi samman orden binärt och optioner så får vi något så spännande som en produkt där du ska förutsäga om en option kommer att ligga över eller under ett visst pris vid en viss tidpunkt. Binärt, som vi gick igenom ovan, ger alltid bara två möjligheter och i binära optioner är dessa alternativ över eller under. Binära optioner kallas även digitala optioner eller över-/underoptioner.

Tidsramen, alltså vid vilken tidpunkt den underliggande tillgången ska ligga över eller under den aktuella nivån är allt från en minut upp till flera dagar. Naturligtvis vet du redan när du väljer din option inom vilken tidsram den ligger, det är du själv som avgör hur snabb handel du gillar och vad som passar din profil, hur aktiv du vill vara. 

Svårt att handla med binära optioner? Kan jag tjäna pengar?

Är det svårt att handla med binära optioner? Själva handeln är faktiskt lika enkel som att välja mellan vilka två alternativ som helst i livet. Det är det fina med binära optioner, det är mycket enkelt att komma igång och det är därför det har blivit så enormt populärt på relativt kort tid. Som vid all trading, oavsett om det är aktier eller hockeybilder så ger mer bakgrundskunskap mer framgång så det lönar sig att hålla koll på marknaderna. Är dollarn på väg upp eller verkar den ha nått kulmen? Kommer Apples senaste telefon att fortsätta höja aktien till skyarna eller är Android på väg att ta över? När du väljer rätt alternativ i din binära option kan du tjäna 89 % avkastning på minuten så håll ögonen öppna för vad som händer!

Jag vill testa!

Ja, då kommer vi till hur man ska gå tillväga för att sätta igång och handla med binära optioner. Det är väldigt enkelt och du kan vara igång på några minuter. Internet är fantastiskt. Börja med att registrera dig hos en mäklare, det kostar ingenting. Här på vår sajt har vi en lista över mäklare, ett utmärkt ställe att börja leta på. När du väl är registrerad är det bara att logga in på mäklarens handelssida. Här får du se deras olika instrument, eller produkter, som du kan välja bland. Hur många olika produkter det finns varierar mellan olika mäklare och deras valda inriktning. Oftast finns det även bra videokurser och vanliga frågor och svar hos mäklarna, passa på att lära dig så mycket som möjligt.

Innan du sätter in egna pengar är det en bra idé att testa sig fram med demo-pengar så att du lär dig hur allt fungerar utan att behöva riskera riktiga pengar.

Vårt tips är att börja bekanta dig med en viss typ av handel innan du går vidare till nästa, det är lätt att bli överentusiastisk och vilja testa allt på en gång. Börja till exempel med Över/Under, där du ska välja om en underliggande tillgång (aktie, olja, valuta etc.) kommer att ligga över eller under det pris den har just när du köper optionen. När du har bestämt dig för om kursen kommer att gå upp/ner så ska du besluta hur mycket du vill investera. Redan här kommer sajten att visa hur mycket pengar du tjänar om du gissar rätt, du behöver aldrig gissa eller göra egna beräkningar, det är en av tjusningarna med binär handel – du vet redan i förväg din potentiella vinst. Är du nöjd med ditt alternativ så lägger du ordern och avvaktar tills tidsramen är slut. Med avvaktar menar vi ”sitter på helspänn och hoppar i stolen av spänning”, men det kommer du att märka. När du vet hur saker och ting går till kan du göra din insättning, även detta är mycket enkelt.

Det är lätt att förstå varför binära optioner har blivit så enormt populära under de senaste åren. Det är lättillgängligt (allt du behöver är en dator/surfplatta/mobil och en internetanslutning). Det är extremt enkelt – välj upp/ner. Klart!